Information om Solyoga

Vi här på Solljus.nu förespråkar solyoga och solmeditation, som är en utvecklad teknik förmedlad av Sunyogi Umasankar, framför den mer kända metoden Sungazing (solskådning). Det är pga flera anledningar. För det första är det en säkrare metod om den följs korrekt. Med Sungazing sker ofta en mer kaotisk kundalini-uppvaknande då metoden inte har så mycket fokus på balansera högre energier som kroppen tar emot. Lyckas man däremot på ett bra sätt att inkludera grundläggande grundade metoder till Sungazing med de första stegen i Yoga; Yama, Niyama och Asana så underättar det betydligt.

Stor vikt bör läggas på att vara balanserad när man sysslar med solmeditation eftersom det är mycket starka energier man arbetar med. Man bör vara noga med sin intention under utövandet och det kan vara skadligt för ögonen om man inte lagt sin intention rätt. Detta är inget som lärs ut inom Sungazing. För många kommer nog rätt intentioner intuitivt när man börjar känna besvär, men kanske inte för alla.

Här ger Sunyogi en beskrivning av vad solyoga innebär:

För att lära sig om hur den mer kända och enklare metoden Sungazing från HRM fungerar klicka här.

Sunyoga.info är den officiella hemsidan för Solyoga. För att på ett säkert sätt börja med den här metoden behöver du först gå en grundkurs på tre dagar. Kolla in schemat.

 

Dela: