Information om Solyoga

Vi här på Solljus.nu förespråkar solyoga och solmeditation som är en utvecklad teknik förmedlad av Sunyogi Umasankar. Vi anser att den har många fördelar jämfort med den mer kända metoden Sungazing (solskådning). En viktig anledning är att den är betydligt säkrare metod om den följs korrekt. En annan anledning är att utvecklingen sker mycket mer balanserat trots att den är snabb. Stor del av filosofin i Sunyoga bygger på att skapa en stark grund att jobba säkert ifrån.

Den skillnad man märker från Sunyoga med Sungazing och många andra Yoga traditioner där man försöker trigga en kunduliniuppvakning är i Sunyoga sker utvecklingen lugnt och metodiskt och man känner knappt av kundulini-uppvakningen medan för andra tekniker blir den ofta kaotisk och problematisk för utövaren. Det som fattas i dessa fall är den praktiska grunden i Yoga: Yama, Niyama och Asana. För meditation med solen är dessa grundsteg extra viktiga då vi jobbar med mycket starka energier. Lyckas man lärs sig och förstå hur de utförs har man goda redskap och förutsättnigsar att utvecklas mycket fort på sin spirituella resa.

Stor vikt i Solyoga läggs på att vara balansera sitt liv så man är i harmoni när man sysslar med solmeditation. Vi betonar dessutom vikten av att ha en intention under sin meditation, men också under sitt dagliga liv. I solmeditation fungerar det också som ett skydd för kroppen och ögonen.  Det kan hända att man sitter redan med  rätt intention som man har tillskaffats sig intuitivt, men det gäller inte alla och därför behövs det guidning om man är nybörjare.

Ladda ned protkollet som beskriver på svenska hur man mediterar med solen enligt den metod som Sunyogi Umasankar lär ut.

För att lära sig om hur den mer kända och enklare metoden Sungazing från HRM fungerar klicka här.

Sunyoga.info är den officiella hemsidan för Solyoga. För att på ett säkert sätt börja med den här metoden behöver du först gå en grundkurs på tre dagar. Se vilka workhops som är planerade i schemat.

 

Dela: