Jordning

Jorden är känd för att vara rik på elektroner och vi brukar jorda våra elektriska apparater till jorden när vi ska använda dem. Det samma är det med oss människor. Vi behöver också nollställas kontinuerligt genom att koppling till jord för att vi ska fungera optimalt. Då skapar vi ett gemensamt elektromagnetisk fält, vilket gör att vi kan känna av jorden bättre och vår kropp förlängs till jordens elektromagnetiska fält. På så sätt blir vi mindre störd av yttre brus vilket idag har blivit väldigt vanligt förekommande. Detta brus består av elektromagnetiska fält och trådlösa nätverk som vi översköljs av i vår vardag. Så länge som vi har ett isolerande material mellan oss och jorden skapar vi en spänning oss emellan.

Jorden har en egen frekvens kallas Schuman. Den här frekvensen har länge legat runt 7.8Hz. Det har visat sig att alfa-vågorna i hjärna följer den här frekvensen och ligger i resonans med den. Man har funnit att när hjärnan inte synkroniserar med den här frekvensen skapar det psykiska problem. Det har varit tydligt för de astronauter som kommit tillbaka och känt sig sjuka och behöver adaptera sig till jorden igen.

Många som har börjat jorda sig har känt klara hälsoförbättringar framförallt gällande sömn och depressioner. Det är dock tydligt att den obalans vi skapar i kroppen när vi är bortkopplade från jorden har ett samband med de flesta moderna sjukdomar.

Hur jordar man sig?

Det enklaste är att gå barfota. Man kan tänka på att olika markytor leder ström olika bra. Asfalt är ingen bra ledare. Om det är blött ute leder marken extra bra och att bada i salt havsvatten är ett jättebra sätt att nolla sig själv.

Problemet i dagens moderna samhälle är att vi avskärmar oss all mera från naturen. Det finns skor och tofflor utvecklade så att vi kan vara jordade om vi föredrar att ha skor på oss. Det finns numera också produkter som man kan koppla till vägguttaget så att man också kan sova jordat eller jorda sig själv på kontoret när man jobbar.

Annars är det inte så svårt skapa en egen ledning från jord in i huset där man befinner sig.


Läs mera

Artiklar

Jordningslakan – forskning pekar på ny hälsorevolution (Svenska)

THE BENEFITS OF GOING BAREFOOT

Earthing Restores the EM Fields in the Body

Vetenskapliga artiklar

Earthing: Health Implications of Reconnecting the Human Body to the Earth’s Surface Electrons  (Chevalier et al., 2012)

 

Hemsidor

Earthing People (Svenska)

Groundology

pluggz: buy grounding shoes.

Society for Barefoot Living

Böcker

Jordad – Clinton Ober (2011) (Svenska) eller läs Pia Hellertz sammanfattning

Earthing – Clinton Ober (2011) är samma bok på engelska som beskriver nyttan med att jorda sig genom att gå barfota.

Kapitel 38 Biophysics of Earthing ur Biomagnetoelectric and Subtle Medicine – James Oshman et al. (2013)

Dokumentärer

Grounded 75min (2015)

Dela: