Mat istället för medicin

Maten idag är högst bidragande orsak till vår ohälsa och om man förstår hur man kan äta rätt kan det lindra mycket av våra hälsoproblem. Tyvärr så är det mycket svårt och kontroversiellt då många har starka emotionella kopplingar till mat (starka beroenden) till vad som inte är ”nyttigt”. Vi väljer helst att titta bort,  ofta omedvetet, medan vi sakta förgiftas allt med. Det enklaste man kan göra för sin hälsa är att gå över till ekologiska produkter och närodlad/hemodlade produkter. Mat som är giftig och bör undvikas så mycket det går:

Glyfosat mat: All mat som inte är ekologisk odlad

Artificiella sötningsämnen: Aspartam, Sucralos/Splenda etc.

Isoglucos

Processad mat

Processad citronsyra

MSG

GMO mat: Majs, Soja etc.

Andra vanliga gifter:

Fluor: dricksvatten/mineralvatten, tandkräm

Läkemedel: Vacciner, Statiner, SSRI etc.

Artificiella hudkrämer: Solkrämer, Smink etc.

Cigaretter och alkohol är både väldigt negativa för hälsan.

 

Ät vad din kropp är anpassad till. Ät ekologisk levande föda, helst så tidigt som möjligt efter att ha plockats. Se även till att välj mat som processats så lite som möjligt, allt för att maximal livsenergin behålls. Detta ger en mer behaglig fyllnad för kropp och själ och ger dig nya perspektiv på vad som är ”god mat”. Vegetarisk mat är att föredra. Dock om man är van med kött så tar det ett tag för kroppen att anpassa sig till ”en lättare” vegetarisk föda. Förhindra att du får i dig bekämpningsmedel. Odla själv är det säkraste sättet att ha reda på vad man får i sig. Annars köp 100% ekologisk från en försäljare du litar på. Se till att tvätta och skala noga de frukt och grönsaker som du är osäker hur det har hanterats. 

 

Glyfosfat – ett lömskt gift att se upp med!

Kronsik infektion beror på kroppens försvagade immunförvar. Det är en följd av att gifter i kroppen har ackumulerats över tid.  Det gift som tros vara mest förödande för oss människor nuförtiden är Glyfosfat. Det kommer från det vanligt förekommande bekämpningsmedlet Roundup (som säljs av det ökända företaget Monsanto) och distribueras över hela världen. Från det senaste decenniet har man lärt sig hur kritiskt vår tarmflora är för vår hälsa. Samtidigt har man sett att den har blivit allt sämre, mer ensidig, med mindre varitioner av mikrober. Det ökade användning av antibiotika är en ytterliggare stor orsak till detta. Dessa gifter förstör den viktiga mångfald i bakteriekultur i våra tarmar. Vi kan se likheter med problemen i modernt lantbruk där många arter försvinner pga användning av bekämpningsmedel. 

Många moderna sjukdomar förknippas med svagare tarnhälsa. Glyfosfat (tillsammans med antibiotika) har en förödande effekt för tarmfloran och gör det svårare för oss att kunna bryta ned gluten. Det gör att vi inte längre kan smälta spannmålsprodukter.

Det har visat sig att organisk äppelcider vinäger hjälper mot problem med glyfosfat eftersom det innehåller en bakterie som kan bryta ned det. De höga giftiga nivåerna av glyfosfat gör att vi inte kan  tillgodose svavel från maten vilket har lett till brist på svavel,  vilket har visit sig vara förödande för vår hälsa. Vi bör därför se till att också ät mer svavelrik mat.

Åtgärder detox och fastande

Dieter

Blue Zone Diet – Ät som de folkslag som lever längst

Dr. Sebi dieten (ekologisk, alkalisk, vegan och växtbaserad)

Gerson diet

Budwig diet och här

Fermenterad mat (Kimchi och Kambucha) (Svenska) 

Miam Ô fruit

Rawfood

Alkalisk diet


Supplement

C-60 Olja

CoQ10

MSM

Vitamin E

Fulvosyra

Liposomal vitamin C

Bästa vegetariska Omega-3 källor kallpressad linsfröolja eller hampaolja

Läs mer

Artiklar

Forskning på supplementering (Svenska)

Inflammation: What You Need to Know About It

The Top Three Supplements That Help Eliminate Toxins (Magnesium, Sulphur)

The Effects of Vitamin D Supplementation on Glucose Control and Insulin Resistance in Patients with Diabetes Type 2: A Randomized Clinical Trial Study

MSM (sulfat)  (Svenska)

Glutathione: The ”mother” of all antioxidants…

Videos

Why You Can’t Trust Nutrition Science & Health Claims -10min

Humans are not made to eat meat – 3min

Debunking Vitamin B12 – 13min

Microwaves Damage Food – 2min

Dokumentärer

Secret Ingredients – 80min (2018)

Fed Up – 92min (2014)

Artiklar

Study: Vegan Diet Causes More Than 500 Genes to Change in 3 Months

Why choose a plant-based diet?

High Vibrational Foods

Let food be your medicine

Quantum B-12 – What the food gurus won’t tell you.

Böcker

Gluten och mjölk – Källan till moderna sjukdomar – Mikael Håkansson (Svenska)

Ideologin och pengarna bakom kostråden – Per Wikholm & Lars-Erik Litsfeldt (Svenska)

Vitamin C: Stop America’s #1 Killer! – Thomas E. Levy (2006)

Curing the Incurable: Vitamin C, Infectious Diseases, and Toxins – Thomas E. Levy (2006)

 

Dela: