Mat istället för medicin

Maten idag är högst bidragande orsak till vår ohälsa och om man förstår hur man kan äta rätt kan det lindra mycket av våra hälsoproblem. Tyvärr så är det mycket svårt och kontroversiellt då många har starka emotionella kopplingar till mat (starka beroenden) till vad som inte är ”nyttigt”. Vi väljer helst att titta bort,  ofta omedvetet, medan vi sakta förgiftas allt med. Det enklaste man kan göra för sin hälsa är att gå över till ekologiska produkter och närodlad/hemodlade produkter. Mat som är giftig och bör undvikas så mycket det går:

Glyfosat mat: All mat som inte är ekologisk odlad

Artificiella sötningsämnen: Aspartam, Sucralos/Splenda etc.

Isoglucos

Processad mat

Processad citronsyra

MSG

GMO mat: Majs, Soja etc.

Andra vanliga gifter:

Fluor: dricksvatten/mineralvatten, tandkräm

Läkemedel: Vacciner, Statiner, SSRI etc.

Artificiella hudkrämer: Solkrämer, Smink etc.

Cigaretter och alkohol är både väldigt negativa för hälsan.

 

Ät istället vad din kropp är anpassad till. Ekologisk levande föda som helst äts så tidigt som möjligt efter att ha plockats och processas så lite som möjligt för att ha livsenergin är kvar i så stor mängd som möjligt. Detta ger en mer behaglig fyllnad för själen vilket går utöver vad många menar smakar gott. Vegetatisrk mat är att föredra men om man är van med kött tar det ett tag för kroppen att anpassa sig till ”lättare” vegetarisk föda. Förhindra att du får i dig bekämpningsmedel. Odla själv är det säkraste. Annars köp 100% ekologisk från någon du litar på. Se till att tvätta och skala noga den frukt och grönsaker som du är osäker på hur den har hanterats. 

 

Glyfosfat – ett lömskt gift att se upp med!

Kronsik infektion beror på kroppens försvagade immunförvar. Det händer när vi har ackumulerat för mycket gifter i kroppen och den största boven generellt för oss människor idag är Glyfosfat. Det kommer från det vanligt förekommande bekämpningsmedlet Roundup (som säljs av det ökända företaget Monsanto) och distribueras över hela världen. De senaste decenniet har man lärt sig hur kritiskt vår tarmflora är för vår hälsa då man sett att den har blivit allt sämre och ser ut att vara förklaringen till uppkomsten av många moderna sjukdomar. Det man nu kommer fram till är att glyfosfat (tillsammans med antibiotika) har en förödande effekt för tarmfloran. Det verkar som glyfosfat gör det svårare för oss att kunna bryta ned gluten orsaken till varför vi idag har ett växande problem där vi inte längre kan smälta spannmålsprodukter ordentligt. Organisk äppelcider vinäger har visats sig hjälpa mot glyfosfat eftersom det innehåller en bakterie som kan bryta ned det.  Den toxiska nivån av glyfosfat, vilket nu har blivit en sammhällskris gör att vi fått brist på sulfat. Se till att ät svavelrik mat.

Åtgärder detox och fastande

Dieter

Blue Zone Diet – Ät som de folkslag som lever längst

Dr. Sebi dieten (ekologisk, alkalisk, vegan och växtbaserad)

Gerson diet

Budwig diet och här

Fermenterad mat (Kimchi och Kambucha) (Svenska) 

Miam Ô fruit

Rawfood

Alkalisk diet


Supplement

CoQ10

MSM

Vitamin E

Fulvosyra

Liposomal vitamin C

Bästa vegetariska Omega-3 källor kallpressad linsfröolja eller hampaolja

Läs mer

Artiklar

Forskning på supplementering (Svenska)

Inflammation: What You Need to Know About It

The Top Three Supplements That Help Eliminate Toxins (Magnesium, Sulphur)

The Effects of Vitamin D Supplementation on Glucose Control and Insulin Resistance in Patients with Diabetes Type 2: A Randomized Clinical Trial Study

MSM (sulfat)  (Svenska)

Glutathione: The ”mother” of all antioxidants…

Videos

Humans are not made to eat meat – 3min

Debunking Vitamin B12 – 13min

Microwaves Damage Food – 2min

Dokumentärer

Secret Ingredients – 80min (2018)

Fed Up – 92min (2014)

Artiklar

Study: Vegan Diet Causes More Than 500 Genes to Change in 3 Months

Why choose a plant-based diet?

High Vibrational Foods

Let food be your medicine

Quantum B-12 – What the food gurus won’t tell you.

Böcker

Gluten och mjölk – Källan till moderna sjukdomar – Mikael Håkansson (Svenska)

Ideologin och pengarna bakom kostråden – Per Wikholm & Lars-Erik Litsfeldt (Svenska)

Vitamin C: Stop America’s #1 Killer! – Thomas E. Levy (2006)

Curing the Incurable: Vitamin C, Infectious Diseases, and Toxins – Thomas E. Levy (2006)

 

Dela: