Om oss

Jag som ensam underhåller hemsidan just nu heter Axel Johansson och är för närvarande student av solen. Till hjälp har jag solyoga instruktör Sunyogi Umasankar.

Jag har läst teknisk fysik två år och bioteknik med inrikting mat och hälsa under fem år på Chalmers. På senare år har jag varit professionell poker spelare vilket her gett mig utrymme att fördjupa mig inom studier av nutrition, välmående, psykologi och spiritualitet. Dessa intressen startade ifrån ett biohacking projekt för att i första hand förbättra mitt pokerspel. Men intresset för dessa ämnen har blivit så stort att mitt pokerspelande mer eller mindra har lagts på is. 

Genom efterforkningar har jag förstått att solen tidigare i historien har stått som en central roll för de flesta geografisk oberoende kulturer. Det fick mig att fundera vad var det som de visste tusentals år sedan som vi inte känner till idag? Varför denna dyrkan? Vad var det för hemligheter som kan har varit dolt så länge?

Med denna fascination för solen leddes jag till HRM metoden (Sungazing) som är utvecklad av Hira Manek. Det är en enkel meditativ metod där man tittar direkt mot solen. Metoden har ökat i popularitet på senare tid och det finns idag ett community av anhängare. Efter en kortare tids utövande fann jag den än mer avancerade solyoga formen utvecklad av Sunyogi. Jag insåg tidigt fördelarna med den här metoden och bokade snabbt in en nybörjarkurs i Juli 2015. Den här metoden är betydligt kraftfullare men framförallt spirituellt säkrare då den följer noga stegen i Ashtanga Yoga utan att hoppa över de viktiga grunden.

Sedan dess har jag tagit den avancerade kursen i solyoga och även bott på Sunyogis ashram i Indien. Framöver siktar jag på att fördjupa mig än mer i solyoga med en längre tid avsatt för meditation i Indien.

Du kan kontakta mig på e-mail axel@solljus.nu om du vill fråga om något eller har några synpunkter. Följ oss också på facebook!

”All kunskap du någonsin behöver finns i solen” Sunyogi

Dela: