Yoga och spiritualitet

Yoga handlar om hur vi kan koppla upp oss till det gudomliga och öka vår förmåga hålla i den här kopplingen. Det finns många olika tekniker för att utveckla och expandera sig själv (sin aura) och nå en högre medvetande nivå. Man kan också se det som en högre frekvensnivå eller energinivå där kroppen ökar sin förmåga att leda energi och man blir mer som en antenn, en central för kommunikation av signaler. Ens kunskap uttökas då till den outtömliga lagrade kunskapen i univerum eftersom man etablerar en stark direk kontakt.

I väst känner vi mest till den fysiska formen av Yoga, Hatha Yoga. En annan form heter Karma Yoga och handlar om utförande av goda gärningar och socialt arbete. Bhakti Yoga är en form där man följer kärlekens väg genom en stark tillgivenhet från hjärtat. Jnana Yoga är den form av Yoga där man jobbar med sin högre förståelse. Rajayoga är den ultimata formen som egentligen innefattar all Yoga former och har meditation som central punkt. Solyoga är en typ av Rajayoga. Vi eftersträvar att ha hög medvetande nivå hela tiden i vår vardag. Meditation är en hög medvetande nivå. Vi hamnar inte automatiskt i meditation om vi sitter och försöker meditera. medvetande måste nå dit. När vi är mer harmoniska kan vi lättare uppnå den medvetande nivån under vår dagliga sysslor och solmeditation tränar oss att ta oss dit.


Läs mera

Artiklar

IS OUR SUN CONSCIOUS?

Mohanji: THE SUN AND THE MAN

Böcker

Studera Vivekananda för att få en överblick över Yogan.

Anastasia (The Ringing Ceder of Russia series) är en serie böcker som utförligt går igenom hur vi människor kan leva bättre genom att närma oss naturen. Det följer en spirituell förklaring ur ett ryskt uråldrig tradition och perspektiv. Läran liknar yoga filosofin väldigt mycket och har säkert liknande ursprung. Köp här(Svenska)

Video

Four Paths of Yoga – Sadhguru – 3min

Dokumentärer

Yogic Paths: Exploring the Yogic Path 33min (2017)

Samadhi – Part 1Part 2

Inner Worlds, Outer Worlds – Part 1Part 2Part 3Part 4

J.Krishnamurti – Life, Story and Teachings 79min

Dela: